Twitter подав до суду на уряд США

Середа, 8 жовтня 2014, 12:45

Мережа мікроблогів Twitter звернулася з позовом до суду проти уряду США.

Про це пише "Прайм" з посиланням на The Wall Street Journal.

Як повідомляється, компанія звинувачує американський Мін'юст і Федеральне бюро розслідувань в порушенні першої поправки до конституції, що гарантує свободу слова.

У Twitter стверджують, що спецслужби і силовики забороняють розкривати в повному обсязі інформацію по своїх запитах щодо користувачів, що порушує права.

Реклама:

Суперечка власників найбільших соцмереж та інтернет-компаній з американською владою продовжується вже багато місяців.

У січні уряд пішов на мирову угоду з Facebook, Mircosoft, Google, Yahoo і Linkedln, дозволивши їм публікувати кількісні показники запитів від спецслужб в широкому діапазоні (без точних цифр).

"Ми вважаємо, що наша свобода слова обмежена нормами, які забороняють або навіть вводять кримінальну відповідальність за розкриття точної кількості запитів чи судових ордерів в рамках закону про контроль за діяльністю зарубіжної розвідки", - написав у своєму блозі юристконсульт Twitter Бен Лі.

Раніше більше 60 американських корпорацій письмово звернулися до уряду США з проханням забезпечити максимальну прозорість запитів з боку державних агентств, які цікавляться закритою інформацією про користувачів електронних сервісів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!