Аксьонов вирішив "допомогти" Фірташу продати "Кримський титан"

Середа, 8 жовтня 2014, 12:14

Окупаційна влада Криму може "допомогти" олігарху Дмитру Фірташу продати завод "Кримський титан".

Про це заявив лідер кримського режиму Сергій Аксьонов, пише"Коммерсант"

Він повідомив, що готовий знайти Фірташу покупця на актив.

"Ми максимально сприяємо керівництву підприємства. Наше завдання - допомогти їм відновити виробництво, знайти реального інвестора", - заявив Аксьонов.

Реклама:

Він запевнив, що в роботу заводу не будуть втручатись до 1 листопада.

"Не хочеться приймати примусові заходи, але на певних підприємствах нас змушують до цього", - заявив він.

"Міністр промисловості" Криму Андрій Скринник заявив, що "Кримський титан" затримує платежі за комунальні послуги та заборгував співробітникам зарплату за два місяці.

Проблема в тому, за його словами, що "в Україні працює колишня юрособа", а в Криму зареєстрована "нова, за законами РФ".

За даними Скринника, власники "Кримського титану" вже вели переговори про його продаж "великому російському інвестору".

"Ми готові посприяти в пошуках покупця", - заявив він.

Представник же Фірташа Олег Аристархов стверджує, що "Кримський титан" не виставлений на продаж, не має проблем із сировиною і працює з повним завантаженням.

У самому "Кримському титані" також спростували інформацію про спад виробництва, борги і відправку співробітників "у відпустку за свій рахунок".

Проблеми у заводу Фірташа виникли після того, як у вересні ДТЕК "Крименерго" Ріната Ахметова вимагала сплатити борг за електроенергію за червень у розмірі 33 мільйони рублів, погрожуючи відключити завод.

Також у "Кримтитану" можуть бути проблеми з поставками технічної води з Дніпра по Північно-Кримському каналу, і з постачанням сировини, після того як Україна не продовжила Фірташу оренду двох ГЗК.

"Кримський титан" (Армянськ) - найбільший у Східній Європі виробник діоксиду титану, який використовується для виготовлення лакофарбової продукції, пластмас, каучуку, гуми, паперу та інших виробів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!