"Газпром" чекає від України коментарів з погашення боргу 8 жовтня - Міллер

Вівторок, 7 жовтня 2014, 20:52

"Газпром" у середу очiкує вiд України коментарiв щодо спiрних моментiв графiка погашення боргу.

Про це повiдомив журналiстам голова "Газпрому" Олексiй Мiллер у кулуарах санкт-петербурзького мiжнародного газового форуму, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми поки що їхнiх коментарiв не бачили. Сподiватимемося, що завтра ми хоч якiсь письмовi коментарi побачимо", - сказав журналістам Мiллер.

"Поки що жодних офiцiйних коментарiв я не бачив. У будь-якому разi можна розраховувати, що тристороння зустрiч вiдбудеться наступного тижня", - додав він.

Реклама:

Міллер також заявив, що Україна не встигне закачати необхідний обсяг газу в сховища до сезону відбору.

"Час, який залишився до початку періоду відбору газу з підземних сховищ, звичайно ж, Україна не встигне в необхідних обсягах закачати газ в її ПСЗ, щоб там було, як мінімум, 18, а краще 20 млрд кубометрів газу. Звичайно ж, всі розуміють , що цього не відбудеться, звичайно ж, це вже доконаний факт", - сказав Міллер.

За його словами, "прогнозується, що зима буде холодною", "і ті ризики, які стосуються виникнення проблем в разі різких похолодань, вони залишаються".

При цьому глава Газпрому зауважив, що "проблеми транзиту газу територією України - це питання не до нас, транзит газу по території України забезпечує "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!