"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін хоче штрафувати громадян за поводження з побутовими відходами

Вівторок, 7 жовтня 2014, 12:15

Кабінет міністрів пропонує Раді штрафувати громадян на 1 360-1 700 гривень за ухилення від укладення договору на надання послуг з поводження з побутовими відходами.

Про це йдеться в законопроекті №5129, зареєстрованому в Раді 3 жовтня, пишуть "Українські новини".

Згідно з ним, ухилення від укладення договору на надання послуг з поводження з побутовими відходами протягом більше 30 днів з дати надходження пропозиції тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1360 до 1700 гривень, а на посадових осіб, фізосіб - підприємців або посадових осіб - виконавців послуг - від 1 700 до 2 040 гривень.

Послуги щодо поводження з побутовими відходами передбачають вивезення, переробку (обробку), утилізацію та захоронення побутових відходів, що здійснюються у населеному пункті за схемою санітарної очистки населеного пункту, затвердженої сільським, селищним, міським радами.

Реклама:

Повторне протягом року вчинення правопорушення, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню (ухилення від укладення договору) тягне за собою накладення штрафу на громадян від 2040 до 2550 гривень, а на посадових осіб, фізосіб - підприємців або посадових осіб виконавців послуг - від 2 550 до 3 400 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: