HP розділиться на дві компанії

Понеділок, 6 жовтня 2014, 15:26

Американська компанія Hewlett-Packard (HP) офіційно підтвердила інформацію про розділення бізнесу.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає ИТАР-ТАСС.

Раніше інформація про це з'явилася у виданні The Wall Street Journal з посиланням на анонімні джерела. Газета повідомляла, що компанія планує оголосити про свої плани в понеділок, 6 жовтня.

Нова структура буде представляти себою дві компанії: одна спеціалізуватиметься на виробництві персональних комп'ютерів і принтерів, друга - постачати корпоративним клієнтам сервери, системи зберігання даних і програмне забезпечення, а також надавати консалтингові послуги.

Реклама:

Як пояснюють в компанії, поділ бізнесу розглядається в рамках спаду активності на ринку ПК, разом з тим компанія бачить в майбутньому зростання в сегменті виробництва корпоративних серверів і надання послуг.

Відразу ж після угоди, яка, як очікується, буде завершена до кінця 2015 фінансового року, акціонери HP будуть володіти акціями як Hewlett-Packard Enterprise, так і HP Inc, повідомляє компанія.

Чутки про можливе розділення HP ходять вже кілька років. Так, у 2011 році генеральний директор корпорації Лео Апотекера мав намір реалізувати такий план, однак все закінчилося відставкою зазначеного топ-менеджера і призначенням на вищу посаду Мег Уїтмен.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!