Мiсiя ЄС задоволена якістю молокопродуктiв в Українi

Понеділок, 6 жовтня 2014, 11:07

Держветфiтослужба заявляє про успiшне завершення мiсiї Європейського союзу з перевiрки стандартiв якостi українських виробникiв молочних продуктiв.

Про це йдеться у повідомленні пресс-служби відомства.

"Мiсiя вiдбулася успiшно, тому наступний етап - робота над прийняттям остаточного звiту мiсiї та долучення України до списку країн, яким дозволено експорт молока й молочних продуктiв до ЄС", - наведено слова заступника голови Держветфiтослужби Вiталiя Башинського.

Вiн зазначив, що з метою розширення експорту до європейських країн в Українi поетапно вносили змiни i поправки до нацiонального законодавства, що дало змогу вiдкрити європейський ринок для виробникiв риби, м'яса птицi, сухого молока (не придатного до вживання людьми).

Реклама:

Мiсiя фахiвцiв Офiсу з питань продовольства та ветеринарiї (Food and Veterinary Offfice) Гендиректорату Європейської комiсiї САНКО прибула до України для перевiрки системи контролю в молочнiй галузi наприкiнцi вересня. Передбачалися пiзнiшi аналогiчнi мiсiї щодо виробництва свинини та яловичини.

Як повiдомлялося, у вереснi Україна ухвалила закон про гармонiзацiю законодавства у сферi безпеки та якостi харчових продуктiв iз стандартами ЄС.

Також було ухвалено закон про обов'язкову iдентифiкацiю та реєстрацiю худоби для простеження походження м'ясомолочної продукцiї вiдповiдно до вимог європейського законодавства.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!