"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту знижуються за рахунок зростання курсу долара

Понеділок, 6 жовтня 2014, 10:39

Ціни на нафту знижуються за рахунок зростання курсу долара і достатку нафти на світовому ринку.

Про це повідомляє Reuters.

На 9.20 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,38 до 91,93 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,11 до 89,63 долара за барель. Минулого тижня Brent подешевшала на 5%, а з початку року - більш ніж на 15%.

"Я вважаю, що ціна Brent достатньо знизилася: 90 доларів - це мінімальна ціна, при якій Саудівська Аравія може зберігати державні витрати на нинішньому рівні. Для таких країн як Іран і Росія ціни на нафту вже нижче рівня, необхідного для підтримки держвидатків", - сказав керуючий ризиками на нафтовому ринку Mitsubishi Corp у Токіо Тоні Нунан.

Реклама:

Останнього разу ціна Brent опустилася нижче 90 доларів у червні 2012 року, і Нунан вважає, що це може знову відбутися в понеділок, якщо продовжиться зміцнення долара.

ОПЕК не буде обговорювати зниження видобутку до планової наради 27 листопада, а найбільший у світі експортер нафти Саудівська Аравія збереже обсяг постачання як мінімум двом азіатським клієнтам у листопаді, повідомили джерела в галузі.

"Незважаючи на всі геополітичні ризики, на ринку, як і раніше, надлишок нафти. Це триває останні півроку, але попереду зима - сезон підвищеного попиту", - сказав Нунан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!