Безробіття в США впало до мінімуму з 2008 року

Неділя, 5 жовтня 2014, 12:24

Кількість робочих місць в економіці США збільшилася у вересні на 248 тисяч після зростання на скориговані 180 тисяч місяцем раніше.

Про це свідчать дані міністерства праці країни, пишуть "Вести.ru".

Економісти, опитані агентством Bloomberg, прогнозували підвищення показника на 215 тисяч, рання оцінка серпневого підвищення становила 144 тисячі.

Безробіття в США у вересні знизилося до 5,9% - мінімального рівня з липня 2008 року, в порівнянні з серпневими 6,1%. Економісти не очікували зміни безробіття порівняно з показником попереднього місяця.

Реклама:

Число американців, що вперше звернулися за допомогою з безробіття, минулого тижня знизилося на 8 тисяч до 287 тисяч, йдеться в звіті Міністерства праці США.

Згідно з переглянутими даними на попередньому тижні було подано 295 тисяч заявок, а не 293 тисяч, як повідомлялося раніше.

Число американців які продовжують одержувати допомогу з безробіття за тиждень, що завершився 20 вересня, впало на 45 тисяч до 2,398 млн осіб, мінімального рівня з червня 2006 року.

Підйом американської економіки в квітні-червні виявився максимальним з IV кварталу 2011 року.

Підвищення індексу PCE Core, який уважно відслідковує ФРС при оцінці ризиків інфляції, в II кварталі становило 2%. Оцінка показника залишилася незмінною, як і прогнозувалося. В I кварталі індикатор підвищився на 1,2%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!