"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄК продовжила дію тарифних квот для української сільгосппродукції

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 17:00

Єврокомісія продовжила термін дії тарифних квот для української сільськогосподарської продукції до 31 грудня 2015 року.

Про це повідомляється в "Офіційному журналі" Євросоюзу в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, відповідні зміни внесено до низки регламентів ЄС, що стосуються управління тарифними квотами щодо сільськогосподарської продукції з України.

При цьому, зокрема, до кінця 2014 року продовжено дію тарифних квот, які були затверджені Європейським Союзом з 23 квітня 2014 року. Також закріплені ті ж обсяги квот і на 2015 рік.

Реклама:

Таким чином, квоти на поставки для всіх груп товарів на 2015 рік не змінилися і становили для яловичини - 12 тисяч тонн, молока, йогуртів, кисломолочних продуктів - 8 тисяч тонн, сухого молока - 1,5 тисяч тонн, вершкового масла - 1,5 тисяч тонн, яєчних продуктів - 1,5 тисяч тонн, яєць - 3 тисяч тонн, м'яса птиці - 36 тисяч тонн, свинини - 40 тисяч тонн.

Обсяги тарифних квот, передбачені автономними торговими преференціями ЄС, із пшениці становлять 950 тисяч тонн, ячменю - 250 тисяч тонн, кукурудзи - 400 тисяч тонн.

Як повідомлялося, раніше глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що обсяги торговельних квот за поставками української аграрної продукції до Європейського Союзу залишаться незмінними до 31 грудня 2015 року.

В.о. міністра економічного розвитку і торгівлі Валерій Пятницький зазначив, що українська сторона порушуватиме питання про збільшення обсягів тарифних квот, але вже перед новим складом Єврокомісії.

Європарламент 22 жовтня проголосував за затвердження нового складу Єврокомісії на чолі з головою Жан-Клодом Юнкером.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: