"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прем'єр підганяє "Нафтогаз" і Мінпаливенерго з пошуком інвесторів для ГТС

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 15:08

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив НАК "Нафтогаз України" та Міністерству енергетики та вугільної промисловості найближчим часом підготувати умови для конкурсу щодо залучення інвесторів із США та Європи для модернізації ГТС.

Про це він сказав на засіданні Енергетичного штаба в Києві.

"Прошу Мінпаливенерго і НАК Нафтогаз на наступний тиждень подати мені умови публічного конкурсу із залучення до української газотранспортної системи і до українських сховищ іноземних інвесторів з ЄС і США", - заявив прем'єр.

Він нагадав, що раніше Верховна Рада прийняла закон щодо модернізації і експлуатації української ГТС спільно з європейськими і американськими партнерами.

Реклама:

"Прийшов час виконати закон… Це зараз необхідно, щоб модернізувати ГТС, збільшити обсяги прокачування і забезпечити гарантії поставок газу в ЄС, - додав він.

Також голова уряду нагадав, що Україна категорично виступає проти "Південного потоку".

"Позиція українського уряду - ми категорично виступаємо проти "Південного потоку". Ми вітаємо рішення наших європейських партнерів про блокування будівництва "Південного потоку". Україна разом з ЄС забезпечить безперебійний транзит - у нас є всі технічні можливості та політична воля", - зазначив Яценюк.

"У нас є технічні можливості та політична воля для того, щоб спільна кампанія України та ЄС забезпечила енергетичну безпеку України та ЄС і не дала можливості шантажувати Європу і Україну і обходити різного роду потоками одного з ключових партнерів - України", - резюмував він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!