"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк доручив почати платити за російський газ

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 15:07

Міністерство фінансів, Національний банк і НАК "Нафтогаз України" розпочнуть оплату російського газу.

Відповідне доручення дав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у ході засідання антикризового енергетичного штабу у п'ятницю, передає "Укрінформ".

"Доручаю Міністерству фінансів, Нацбанку і "Нафтогазу України" відповідно до підписаного тристороннього протоколу між Україною, ЄС і нашими сусідами розпочати процедуру фінансової оплати в рамках даного протоколу. Як для оплати отриманого газу, так і здійснення оплати для додаткової закачки природного газу до кінця року", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, 30 жовтня в Брюсселі Україна, Євросоюз і Росія завершили переговори про тимчасові умови постачання російського природного газу в зимовий період.

Реклама:

Учасники переговорів оформили домовленості підписанням двох документів: тристороннього протоколу між урядами України, Росії та Єврокомісією; додаткової угоди до контракту між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром".

Узгоджена ціна на газ для України: 378 доларів за тисячу кубометрів в четвертому кварталі 2014 року, 365 доларів за тисячу кубометрів в першому кварталі 2015 року.

Україна зобов'язалася сплатити газовий борг: 1,45 млрд доларів - до кінця жовтня і 1,65 млрд доларів - до кінця грудня 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!