Замість мосту Крим з Росією може з'єднати тунель

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 12:21

Рішення про укладення контракту з будівництва моста через Керченську протоку може бути прийнято "в найкоротші терміни".

Про це заявив міністр у справах Криму Олег Савельєв, пишуть "Ведомости".

"Попередньо схвалений проект - міст, який пройде по косі Тузла, з чотирма автодорожніми смугами і двома залізничними шляхами. Саме такий варіант описаний в проекті постанови уряду про бюджетні інвестиції в будівництво. Гранична вартість проекту з урахуванням під'їзних доріг - 228 млрд руб., слідує з документа", - пише видання.

Розглядалися всі варіанти, нагадав Савельєв, - і мосту, і тунелю. Але остаточного рішення немає, знає представник віце-прем'єра Дмитра Козака (він курує проект).

Реклама:

Варіанти будівництва все ще обговорюються, кажуть два федеральних чиновника.

Так, міжнародна консалтингова компанія Vision Transportation Group (VTG) запропонувала побудувати тунель, розповідає один з них.

VTG в якості консультанта бере участь в різних інфраструктурних проектах в 42 країнах, у тому числі в її портфелі знаменитий підводний тунель під Босфором в Стамбулі.

На сайті компанії також вказано, що вона веде переговори про участь в проекті будівництва переходу через Керченську протоку. Пропозиція VTG розглядалося на рівні Козака, підтверджує його представник.

"Росавтодор" провів дві зустрічі з VTG, розповідає представник відомства, про їх підсумки проінформований Мінтранс.

Консультанти з VTG пропонують побудувати тунель у створі протоки, де зараз діє поромна переправа, розповідає чиновник, знайомий з ходом обговорення. 

"Вартість самого тунелю без врахування під'їзних доріг може становити 80 млрд руб. Але при детальному обговоренні пропозицій VTG з'ясувалося, що поки їх проект недостатньо опрацьований і витрати можуть істотно зрости, каже представник Росавтодора. Поточний варіант консультанти також визнали оптимальним", - підкреслює він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!