"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ: Україна може отримати черговий транш на початку 2015 року

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 10:17

Міжнародний валютний фонд допускає прийняття рішення про виділення Україні чергового траншу кредиту stand by на початку 2015 року.

Про це на брифінгу повідомив офіційний представник МВФ Джеррі Райс, пишуть "Українські новини".

Він повідомив, що економічна політика України не може обговорюватися до формування нового уряду, що може зайняти певний час.

У зв'язку з цим робота місії МВФ, яка відвідає Україну на початку листопада, може бути продовжена.

Реклама:

"Тому, найбільш ймовірно, що підсумки перегляду будуть представлені МВФ в кінці поточного-початку наступного року", - сказав Райс.

Він підкреслив, що МВФ не очікує будь-яких серйозних наслідків для економіки України в разі схвалення чергового траншу в наступному році.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд закликав держави-донори продумати програми додаткової фінансової допомоги для України, що переживає військовий конфлікт на сході країни.

Раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард зазначала, що стабілізація економіки України зажадає залучення додаткового зовнішнього фінансування поза програмою співпраці з МВФ.

При цьому аналітики Фонду прогнозували, що в умовах продовження військових дій потреба України в зовнішньому фінансуванні становитиме до кінця 2015 року не менш як 19 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!