"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВС оголосило в розшук екс-міністра фінансів Колобова

Четвер, 30 жовтня 2014, 19:23

Міністерство внутрішніх справ за зверненням слідчого управління оголосило в розшук колишнього міністра фінансів Юрія Колобова та члена наглядової ради ВАТ "Укртелеком" Георгія Дзекона.

Відповідну інформацію розміщено на сайті МВС України в розділі "Особи, які переховуються від органів влади".

Юрій Колобов - 13-й міністр фінансів України. Георгій Дзекон - голова правління, член наглядової ради ВАТ "Укртелеком".

Як повідомлялося, генеральний прокурор Віталій Ярема 30 вересня повідомив, що екс-президента Віктора Януковича, колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарова та деяких наближених до них осіб підозрюють в організації фінансування за рахунок державного бюджету виконання робіт з будівництва виділеної телекомунікаційної мережі спеціального зв'язку.

Реклама:

1 жовтня 2014 року Генеральна прокуратура повідомила, що підозрює колишнього міністра фінансів Колобова в розтраті 220 млн гривень бюджетних коштів на купівлю телекомунікаційного обладнання для створення телекоммережі спеціального призначення, повідомляється на сайті відомства.

"Екс-міністра підозрюють у тому, що в злочинній змові з іншими високопосадовими особами, порушуючи умови проведення конкурсу з продажу пакета акцій ПАТ "Укртелеком", організували підготовку законопроекту про внесення змін до держбюджету. Це призвело до виділення 220 млн грн на придбання коштом держави телекомобладнання для створення телекоммережі спеціального призначення", - зазначено в повідомленні.

Раніше "Укртелеком" заявляв, що телекоммережу спецпризначення побудував виключно власним коштом.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: