"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рішення МВФ щодо об'єднаного траншу можуть прийняти наступного року

Четвер, 30 жовтня 2014, 17:11

Рішення Міжнародного валютного фонду щодо надання Україні чергового траншу в рамках кредитної програми stand-by може бути прийнято наступного року.

Про це повідомив офіційний представник МВФ Джеррі Райс, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми очікуємо черговий перегляд програми, який буде технічною місією, в середині листопада", - сказав він в ході прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер.

"Оскільки економічна політика не може обговорюватися до формування нового уряду, що, як ми розуміє, займе певний час, робота місії може бути продовжена. Тому, найбільш ймовірно, що підсумки перегляду будуть представлені МВФ в кінці поточного-початку наступного року", - додав представник МВФ.

Реклама:

Водночас Райс заявив, що МВФ не очікує будь-яких серйозних наслідків для економіки України, в разі схвалення чергового траншу наступного року.

Як повідомлялося, рада директорів МВФ на початку вересня у зв'язку з затримкою першого перегляду програми stand-by схвалила прохання Києва та об'єднала третій і четвертий транші з метою отримання їх у поточному році без зміни загального обсягу програми. При цьому другий і третій перегляд кредитної програми було вирішено також об'єднати в один.

Фонд відзначав, що економічна політика України, в цілому, здійснюється в рамках програми, однак конфлікт в східній частині країни негативно позначається на економіці і в цілому на ситуації в країні, і компенсаційні заходи будуть мати вирішальне значення для досягнення ключових програмних цілей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!