"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту впала нижче 87 доларів

Четвер, 30 жовтня 2014, 13:55

Ф'ючерси на нафту Brent опустилися нижче 87 доларів за барель в четвер під тиском сильного долара, після того, як ФРС дала оптимістичний прогноз американській економіці. 

Про це пише Рейтер.

Центробанк США в середу завершив програму скупки облігацій і висловив упевненість в економічних перспективах країни. Це поліпшило прогноз попиту на нафту в США, але також підтримало долар, зміцнивши надії на те, що ФРС може незабаром підвищити ключову ставку.

Зростання долара робить номіновані в доларах активи, таких як нафта, дорожче для покупців, що використовують інші валюти. Долар досяг тритижневого максимуму до кошику валют.

Реклама:

"Все, чия вартість виражена в доларах США, дешевшає відтоді, як ФРС опублікувала заяву, і це поширюється на весь сировинний комплекс", - сказав Бен Ле Брен з OptionsXpress.

До 10.45 за московським часом грудневі ф'ючерси на нафту Brent подешевшали на 41 цент до 86,71 долара за барель. Грудневі ф'ючерси на американську легку нафту впали на 46 центів до 81,74 долара за барель.

Обидва види нафти подорожчали в середу, коли стало відомо, що запаси в США виросли минулого тижня менше, ніж очікувалося.

Запаси збільшилися на 2,1 мільйона барелів, тоді як аналітики, опитані Рейтер, прогнозували зростання на 3,4 мільйона барелів.

"Хоча запаси нафти в США виросли менше, ніж очікувалося, це не усуває ситуацію з затоварюванням в США, - йдеться в аналітичній записці Phillip Futures. - Запаси нафти в США все ще вище, ніж в минулому році і це тільки питання часу - коли ми знову побачимо їх зростання, що викликає падіння цін".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!