Інвестфонд Мобіуса попередив інвесторів про конфіскацію активів в Росії

Четвер, 30 жовтня 2014, 13:39

Інвестиційний фонд Марка Мобіуса Templeton Emerging Markets попередив інвесторів, що його російські активи можуть бути конфісковані в разі ескалації обміну санкціями між Росією і США.

Про це пишуть "Ведомости".

Як повідомляється, Фонд може вкладати частину коштів, які знаходяться під управлінням в російські цінні папери.

"США та деякі інші країни ввели санкції відносно ряду російських емітентів і можуть ввести додаткові обмеження на тлі регіональних конфліктів. Санкції можуть привести до девальвації рубля, зниження кредитних рейтингів компаній та їх акцій. Фонду можуть заборонити інвестиції в папери компаній, які підпали під санкції. Якщо фонд вже тримає їх в портфелі, активи можуть бути заморожені. Також існує ризик контрзаходів з боку уряду Росії, які можуть передбачати конфіскацію активів фонду", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

За даними на 31 серпня, на інвестиції в Росію припадало 23,7 млн ​​доларів - 6,3% від загального обсягу портфеля під управлінням Марка Мобіуса.

Фонд тримає папери "Газпрому" на 6,6 млн доларів, "Лукойлу" - на 7,6 млн доларів, "Норнікеля" - на 7,8 млн доларів і ТМК - на 1,6 млн доларів. Порівняно зі звітом на 31 травня портфель фонду не змінився.

Нагадаємо, 27 жовтня Мобіус заявив Bloomberg TV, що російські акції жахливо дешеві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!