Кабмін передав "Артемсіль" Мінінфраструктурі

Четвер, 30 жовтня 2014, 10:54

Уряд України передав цілісний майновий комплекс держпідприємства "Артемсіль", найбільшого виробника повареної солі у Центральній та Східній Європі, зі сфери управління Мінагропроду в сферу управління Міністерства інфраструктури.

Відповідне рішення закріплене розпорядженням Кабінету міністрів №1040 від 17 липня, передає "Інтерфакс-Україна".

В серпні цього року міністр інфраструктури Максим Бурбак пояснював необхідність прийняття цього рішення тим, що "Артемсіль" виробляє продукцію не тільки для харчової промисловості.

"Є різні варіанти використання солі: є харчова сіль, є варіант використання для піщано-соляної суміші для посипання доріг. Є ще один варіант використання - хімреактиви для очистки води... Тобто, сіль потрібна інфраструктурі теж", - сказав міністр, перебуваючи в поїздці в Донецькій області.

Реклама:

"Думаю, що рішення прийме колегіально Кабмін", - зазначив міністр 19 серпня.

Раніше проти такого перепідпорядкування виступив міністр агрополітики та продовольства Ігор Швайка.

За його словами, його ініціатором стали Мінекономіки і Мінінфраструктури.

"Ми їм пояснили свою позицію: це підприємство харчової промисловості, воно нормально працює, назва підприємства прописана в законі України про перелік об'єктів, які не підлягають приватизації", - сказав Швайка.

Крім того колектив "Артемсолі" заявив про можливість звернення до президента і прем'єр-міністра з приводу їх переведення з підпорядкування Мінагропроду в Мінінфраструктури.

ДП "Артемсіль" - найбільше підприємство з видобутку та реалізації повареної солі (NaCl) на території Центральної та Східної Європи. Виробничі потужності ДП "Артемсіль" знаходяться в Соледарі (Донецька обл). Підприємство експортує продукцію в 22 країни.
        
Чистий дохід "Артемсолі" в 2013 році зріс на 16,6% - до 1,504 млрд грн, а чистий прибуток - на 52,1%, до 135,48 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: