У Порошенка сподіваються, що Раді вистачить тижня, щоб сформувати Кабмін

Середа, 29 жовтня 2014, 20:15

"Блок Петра Порошенко" сподівається на формування уряду протягом тижня після першого засідання новообраної Верховної Ради.

Про це заявив глава виборчого штабу політсили Віталій Ковальчук в ефірі ТРК "Україна" в середу ввечері.

"У наших планах формування уряду, формування коаліції повинно відбутися протягом тижня після проведення першого засідання парламенту", - сказав він.

Ковальчук також заявив, що є кілька кандидатів на посаду прем'єр-міністра.

Реклама:

У відповідь на прохання ведучої назвати інших претендентів, крім чинного глави уряду Арсенія Яценюка і віце-прем'єра Володимира Гройсмана, Ковальчук сказав: "Ви вже самі назвали ці прізвища. Я не виключаю, що і об'єднання "Самопоміч" може теж дати своє бачення".

При цьому він підкреслив, що посада прем'єра визначатиметься коаліцією.

Водночас кандидат у народні депутати від "Народного фронту" В'ячеслав Кириленко заявив, що переговори зі створення коаліції почнуться офіційно 30 жовтня, всі спірні питання вдасться вирішити за 3-4 дня.

"Думаю, що завтра переговори почнуться майже офіційно. Майже, тому що немає ще сформованих делегацій від політичних сил, які братимуть участь у створенні коаліції. Станом на сьогодні проглядається п'ять партій", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Кириленко вважає, що перший раунд переговорів має відбутися під керівництвом лідерів політсил, а рутинна частина вже буде в іншому складі.

Ключовим питанням переговорів, впевнений Кириленко, стане спільна коаліційна угода та визначення кандидатур на посади в новому складі уряду.

"Ми вважаємо, що всі учасники коаліції повинні делегувати свої кандидатури у виконавчу владу. Протягом трьох-чотирьох днів ми повинні ключові питання вирішити", - зазначив він.

"Ключовим для нас є перелік першочергових рішень парламенту, тих законів, які він повинен прийняти, але це не означає, що ми не погодимося на розширення текстової частини угоди", - додав Кириленко.

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!