Россільгоспнагляд не пустив до Криму бразильську свинину

Середа, 29 жовтня 2014, 17:36

Співробітники Россільгоспнагляду не пропустили до Криму партію простроченої бразильської свинини вагою майже 23 тонни, яку перевозили, сховавши під замороженою рибою.

Про це повідомляє в середу Управління Россільгоспнагляду по Республіці Крим і Севастополю.

Як наголошується, в пункті пропуску "Джанкой" при здійсненні ветеринарного контролю фури з партією замороженого пангасіуса, яку везли з української фірми ТОВ "Продуктова гільдія" на адресу сімферопольського ТОВ "Консантінг Південь", за коробками з рибою були виявлені 22,8 т блочного свинячого м'яса, виробленого в Бразилії на підприємстві "Pamplona".

Також були виявлені документи, згідно з якими з'ясувалося, що контрабандна свинина виявилася простроченою, оскільки термін її придатності до вживання обмежувався 12 вересня поточного року.

Реклама:

Весь товар, що знаходиться у вантажівці, був вилучений співробітниками російської митниці. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за встановленим фактом.

Крім того, через той же пропускний пункт підприємець з Херсона намагався завезти в Севастополь 1,4 т м'яса в асортименті.

Мікс з баранини, яловичини, свинини і кролятини не супроводжувався обов'язковими ветеринарними документами, які могли б підтвердити безпеку його використання.

У зв'язку з цим весь вантаж був повернутий на територію материкової України.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: