В Україні медстрахування можуть зробити обов'язковим

Середа, 29 жовтня 2014, 13:30

Медична реформа, пропонована в коаліційній угоді, передбачає введення в Україні обов'язкового медичного страхування.

Такі пропозиції закладені в тексті проекту коаліційної угоди, представленого "Блоком Петра Порошенко", пише ZN.UA.

У представленій коаліційній угоді пропонується створити єдину інформаційну систему для збору та обробки інформації, прогнозування клінічних і фінансових даних, створити єдиний реєстр пацієнтів та їхніх медичних даних.

Крім того, медичні установи перейдуть на самоврядування шляхом надання їм статусу комунальних неприбуткових підприємств через прийняття рішень відповідними органами місцевого самоврядування та затвердження договорів на медичне обслуговування з ОДА.

Реклама:

Також пропонується створити клінічну інспекцію в структурі МОЗ для контролю за впровадженням і дотриманням клінічних протоколів та захисту прав пацієнтів.

Крім введення обов'язкового медстрахування, в угоді говоритися про необхідність зняти заборону на зменшення кількості медичних установ, затвердити військову медичну доктрину.

Проект також пропонує створити умови для вільного доступу приватних постачальників на ринок гарантованих державою медичних послуг, а також для закупівлі органами місцевої влади послуг у приватних постачальників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!