Експорт з Німеччини до Росії скоротився на 16,6%

Середа, 29 жовтня 2014, 12:56

Експорт товарів з ФРН до Росії за вісім місяців 2014 становив  20,3 млрд євро, що на 16,6% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це йдеться в поширеному повідомленні Федерального статистичного відомства у Вісбадені, пише ТАСС.

Як повідомляється, в одному лише серпні обсяг експорту скоротився більш ніж на чверть - на 26,3% порівняно з серпнем 2013 року.

Таким чином, Росія за звітний період опустилася на дві позиції і зайняла 13 місце в списку імпортерів німецької продукції, вказує статвідомства. При тому, що в 2011 році експорт з ФРН в РФ показав зростання на 30,8%.

Реклама:

Основні статті німецького експорту в Росію - верстати (22,6%), автомобілі та запчастини (19%), а також продукція хімічної промисловості (10%). Скорочення поставок цих видів товарів становить 17,2%, 27,3% і 5,9% відповідно.

Торговий оборот ФРН і РФ в минулому році становив 76 млрд євро, бізнес з російськими підприємствами вели близько 6 тисяч німецьких компаній, а загальний обсяг їх інвестицій становив 20 млрд євро. Згідно з даними Комітету з економічних відносин зі Східною Європою, близько 300 тисяч робочих місць у Німеччині залежать від економічних відносин з Росією.

Нагадаємо, ЄС, одним з лідерів якого є Німеччина, з липня 2014 ввів ряд секторальних санкцій, які торкнулися бізнесу провідних російських компаній і держбанків.

Зокрема, встановлено заборону на інвестиції в інфраструктурні, транспортні, телекомунікаційні та енергетичні сектори, а також видобуток нафти, газу і мінералів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!