Bloomberg перестав надавати інформацію про борги російських компаній

Вівторок, 28 жовтня 2014, 16:49

Через запроваджені санкції США і ЄС, що забороняють західним інвесторам купівлю боргових паперів великих російських компаній, Bloomberg перестав транслювати інформацію про такі випуски.

Про те, що в системі неможливо знайти нові випуски компаній і банків, що потрапили під санкції, розповів менеджер інвестиційного банку, пишуть "Ведомости".

Виданню також це підтвердив співробітник Bloomberg через систему підтримки клієнтів.

"У липні і вересні 2014 року американський Офіс з контролю за іноземними активами заборонив торгівлю, фінансування та операції з новими боргами і акціями певних російських компаній. Дані Bloomberg узгоджуються з цими санкціями", - заявив менеджер Bloomberg.

Реклама:

Він уточнив, що нові акції, випущені організаціями, які потрапили під санкції, або їх дочірніми компаніями, не будуть відображатись в терміналі.

"Те ж стосується і боргових інструментів - як нинішніх, так і нових випусків", - додав співробітник Bloomberg. Компанії, що потрапили під санкції, також отримали таке повідомлення.

"23 вересня, після випуску облігацій 10-й серії, Bloomberg повідомив нас, що не надає своїм користувачам інформацію (умови, котирування) стосовно нових (випущених після 16 липня 2014 року) облігаційних випусків банків і компаній, щодо яких введено санкції", - каже виконавчий віце-президент Газпромбанку Гнат Диркс.

З компаній, що потрапили під такі обмеження, після введення санкцій виходили на борговий ринок Зовнішекономбанк (на початку вересня розмістив біржові облігації на 1 млрд рублів), Газпромбанк (10 млрд рублів, вересень), Россельхозбанк (на початку жовтня розмістив два випуски десятирічних біржових облігацій по 5 млрд рублів кожний) і "Транснефть" (15 млрд рублів, жовтень), свідчать дані Cbonds.ru.

Через термінал Bloomberg учасники ринку отримують інформацію про справжні і історичні ціни практично на всіх світових біржах і багатьох позабіржових ринках.

Також Bloomberg використовують для укладення угод як між учасниками ринку, так і з Центробанком, наприклад для угод "репо" з ЦБ. Термінали широко використовуються банками, брокерами та інвестфондами. Передплатників у Bloomberg більше 320 тисяч.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!