В Україні затвердили умови конкурсу на 3G-зв'язок

Вівторок, 28 жовтня 2014, 14:15

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизаці  28 жовтня затвердила умови проведення конкурсів на отримання ліцензій для надання послуг зв'язку в стандарті 3G.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби регулятора.

Згідно з повідомленням, затверджений комісією документ передбачає проведення тендеру на право отримання ліцензій на 15 років у всіх регіонах України за трьома лотами одночасно.

Мінімальна вартість ліцензії для мобільного оператора становитиме 2,443 мільярда гривень.

Реклама:

Крім того, трьом операторам-переможцям необхідно буде взяти на себе витрати, пов'язані з проведенням конверсії, загальна вартість якої становить 1,6 мільярда гривень.

"Переможці тендеру зобов'язані протягом двох місяців після оголошення результатів узгодити з НКРЗІ технічне завдання, в якому повинні бути визначені терміни та умови проведення конверсії, та поінформувати НКРЗ про укладання договору", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, операторам необхідно буде протягом 18 місяців після проведення конкурсу запустити мережу третього покоління на території всіх обласних центрів України, а протягом 6 років - на території всіх районних центрів та всіх населених пунктів з населенням понад 10 тисяч.

Умови тендеру наберуть чинності з дня, наступного за днем їх узгодження з Кабміном.

У свою чергу, в умовах тендеру прописується, що до участі в торгах можуть не допустити мобільних операторів, які потрапили під дію Закону "Про санкції".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!