"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Британці розробили бойлер, який може додатково генерувати електроенергію

Вівторок, 28 жовтня 2014, 13:08

Британська компанія готується до запуску нових приладів в кінці цього року і стверджує, що вони будуть генерувати близько 40% енергетичних потреб домогосподарства. 

Про це пише "Українська енергетика" з посиланням на This is money.

Flow Energy, яка займається розробкою технології протягом десяти років, випустить на ринок лише 20 000 одиниць, але обіцяє розширення виробництва дуже швидко. 

Згідно із повідомленням, у звичайному котлі газ спалюється, щоб нагріти воду, яка закачується через труби і радіатори вашого будинку, тримаючи його в теплі. Котел Flow схожий на звичайний з однією ключового різницею - він має генератор. 

Реклама:

"Газ надходить в котел, але замість того, щоб нагрівати воду безпосередньо, він нагріває рідину - холодоагент, аналогічну тим, які використовуються в холодильниках. Коли рідина нагрівається вона випаровується і в результаті пара проходить через пристрій, який починає обертатися діючи як міні-генератор. Потім пара надходить в теплообмінник і знову перетворюється в гарячу рідину, яка нагріває воду, як звичайно", - йдеться у повідомленні.

Котел не може зберігати електроенергію, тому вона може бути використана лише коли пристрій включений. 

Але Flow вважає, що домашні господарства використовують електроенергію найбільше одночасно з опаленням - вечорами, наприклад, коли готують обід, працюють.

РЕКЛАМА Хотите купить дрель по выгодной цене? Заходите на сайт lopata.ua и выбирайте лучший товар по низким ценам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: