"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Шлапак прогнозує отримання траншу від МВФ на початку 2015 року

Вівторок, 28 жовтня 2014, 12:42

Міністр фінансів Олександр Шлапак прогнозує отримання наступного траншу від Міжнародного валютного фонду на початку 2015 року.

Про це він повідомив журналістам, пишуть "Українські новини".

"Наступний транш вже буде наступного року. Максимум, на що ми можемо розраховувати, - це на прийняття рішення в грудні цього року. З 20-х чисел у них починаються відпустки, Merry Christmas", - сказав міністр.

До кінця року, за його словами, Україна зможе отримати ще 1,3 млрд доларів від Європейського Союзу та Світового банку.

Реклама:

"У нас ще є 760 млн, які ми можемо отримати від ЄС і, якщо встигнемо, 500 млн за програмою DPL2 Світового банку. Але для цього їм потрібно схвалення МВФ", - додав він.

Шлапак додав, що ініціатива по приїзду найближчим часом місії МВФ належить Національному банку.

"У нас (Мінфіну) немає проблем з погашення заборгованості до кінця року, а НБУ потребує більшої золотовалютої подушки. Тому в ході візиту місії буде обговорюватися перенесення термінів виділення траншей і збільшення самої програми", - зазначив він.

Також ключовими питаннями, які повинні стати предметом обговорення з представниками МВФ, буде обговорення проекту державного бюджету на 2015 рік і збалансування бюджету поточного року.

Як повідомлялося, раніше Шлапак прогнозував отримання об'єднаного третього і четвертого траншу від Міжнародного валютного фонду 2,2 -2,3 млрд доларів до 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!