Ялту і Севастополь з'єднає магістральний газопровід

Вівторок, 28 жовтня 2014, 11:51

Великі курортні міста на південному березі Криму будуть повністю газифіковані.

Рада міністрів Криму ухвалила рішення про завершення будівництва магістрального газопроводу Ялта-Форос-Севастополь, розпочатого близько 10 років тому, пише ТАСС.

"Проект підготовлений з метою прискорення газифікації курортних регіонів Криму, вирішення проблемних питань, пов'язаних з проходженням магістрального газопроводу по території Ялтинського гірничо-лісового природного заповідника та завершення його будівництва", - йдеться в пояснювальній записці до рішення Радміну.

Міністр енергетики Криму Сергій Єгоров повідомив, що ступінь готовності різних ділянок цього газопроводу становить від 20% до 60%. На завершення будівництва, за попередніми підрахунками, буде потрібно 580 млн рублів.

Реклама:

"Будівництво газопроводу почалося ще в 2003 році, з 2008 року коштів на будівництво не виділялося, - уточнив він. - Головна проблема завершення будівництва газопроводу - це узгодження проходження його по ділянках заповідника. У разі отримання узгоджень "Чорноморнафтогаз" готовий приступити до завершення будівництва".

Пропозиції по будівництву республіканські міністерства екології та земельних відносин повинні надати до 10 листопада. Крім того, міністерство палива та енергетики Криму спільно з компанією "Чорноморнафтогаз" має до 1 липня 2015 розробити програму газифікації півострова на період до 2017 року.

Рівень газифікації республіки становить 73%. Міста і селища міського типу забезпечені газом майже на 85%, в ​​Ялті цей показник знаходиться на рівні 80%, в ​​Алушті - 70%, Судаку - 34%.

"Основною причиною такої ситуації є те, що Ялта і Алушта є тупиковими точками магістрального газопроводу, а цілі регіони Великої Ялти від Кореиза до Фороса і від Алушти до Судака взагалі не мають джерела газопостачання", - йдеться в довідці Ради міністрів.

В сільській місцевості Кримського півострова рівень газифікації становить порядку 47%. Для розробки програми забезпечення жителів газом пропонується виділити з бюджету республіки в 2015 році 3,4 млн рублів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!