Аксьонов: українські банки не мають права вимагати від кримчан жодних виплат

Вівторок, 28 жовтня 2014, 09:39

Українські банки не мають права вимагати ніяких виплат від жителів півострова.

Про це заявив самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов, пишуть "Крим.Реалії".

Дана заява прозвучала під час наради з проблемних питань діяльності Управління Федеральної служби судових приставів по Криму.

"Останнім часом люди звертаються до нас з тим, що представники українських банків дзвонять або надсилають повідомлення з вимогою повернути гроші за кредитами. Іноді в цих вимогах навіть звучать реальні загрози. У зв'язку з цим я звертаюся до кримчан: українські банки не мають морального права вимагати жодних виплат. Нам необхідно виробити механізм, згідно з яким буде здійснюватися повернення грошових коштів відповідним банкам, але на даний момент кримчанам ніякі гроші повертати не потрібно", - заявив Аксьонов.

Реклама:

Раніше Аксьонов заявляв, що повертати кредити українським банкам, які після так званого референдуму закрили свої філії на півострові, кримчанам все ж доведеться, але ні пені, ні штрафів за прострочення виплат після 16 березня нараховуватися не буде.

Правозахисний комітет "Справа честі" повідомив в Сімферополі, що має намір внести в Державну Думу Росії законопроект про звільнення жителів анексованого Криму від кредитної заборгованості перед українськими банками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!