"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту продовжують падати

Вівторок, 28 жовтня 2014, 09:24

Ціни на нафту сорту Brent продовжують знижуватися у вівторок третій день поспіль і впали в район 85 доларів за барель після виходу доповіді Goldman Sachs, в якому інвестбанк знизив прогноз ціни на тлі перенасичення ринку.

Про це пише "Рейтер".

До 9:30 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,43 до 85,40 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,23 до 80,77 долара за барель.

Нагадаємо, в неділю Goldman Sachs скоротив прогноз ціни Brent до 85 долара за барель з 100 доларів у першому кварталі 2015 року, а прогноз WTI - до 75 з 90 доларів, пославшись на зростання виробництва та недостатній попит.

Реклама:

Аналітики інших великих банків також знизили прогнози на 2014 і 2015 роки, назвавши в числі причин ризики для зростання світової економіки, зміцнення долара і достатня пропозиція.

"Знадобиться час, щоб освоїти таку надлишкову пропозицію", - сказав ризик-менеджер на ринку нафти Mitsubishi Corp Тоні Нунан.

"(Для росту цін) буде потрібно або серйозне зниження квоти на видобуток ОПЕК, або зниження видобутку сланцевої нафти. А випадковим фактором може стати збій виробництва в Лівії або Іраку, що все ще не виключено".

Нагадаємо, Іран планує найближчим часом збільшити видобуток нафти до 4,3 млн барелів на добу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!