"Укртрансгаз" оцінив свої збитки від військових дій на Донбасі в 40 мільйонів

Понеділок, 27 жовтня 2014, 18:14

Держкомпанія "Укртрансгаз", що є оператором вітчизняної газотранспортної системи, оцінює свої збитки від військових дій в Донецькій і Луганській областях в 40 мільйонів гривень.

Про це йдеться у фінансовому звіті компанії, передає УНІАН.

Згідно з документом, внаслідок бойових дій на території Донецької та Луганської областей компанія частково втратила контроль над активами, що перебувають на даній території, в тому числі в результаті їх фізичного знищення.

"Вартість активів станом на 30 вересня 2014 року, над якими втрачено контроль, становить приблизно 40 млн гривень", - йдеться в звіті компанії.

Реклама:

Крім того, в червні 2014 року на газопроводі Уренгой - Помари - Ужгород в результаті несанкціонованого втручання в газотранспортну систему стався потужний вибух.

"Винні особи не встановлені. На ліквідацію наслідків вибуху компанія витратила 31,345 млн гривень", - наголошується в документі.

Також "Укртрансгаз" пояснив свої збитки за січень-вересень 2014 року у розмірі 795 млн гривень тим, що з початку року українська гривня знецінилася щодо основних іноземних валют приблизно на 62%, а Національний банк ввів певні обмеження на купівлю іноземної валюти на міжбанківському ринку.

"Міжнародні рейтингові агентства знизили суверенні кредитні рейтинги України до рівня "ССС". Поєднання вищевказаних подій призвело до погіршення ліквідності, підвищення умов кредитування", - підкреслюється в звіті компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!