"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврозона демонструє економічне прискорення

Понеділок, 27 жовтня 2014, 15:46

Після шести місяців балансування на межі стагнації економіка єврозони буде поступово набирати обертів. В поточному році зростання ВВП складе 0,9%, а в наступні два роки досягне позначки в 1,5% і 1,7%, відповідно.

Такі висновки нового дослідження міжнародної аудиторської компанії EY "Економічний прогноз для країн єврозони".

Як зазначають автори дослідження, вперше за останні два роки в європейській економіці відзначаються ознаки відновлення. Більшого оптимізму надає ситуація із безробіттям - її зростання призупинено.

За прогнозами, зниження рівня безробіття буде не надто значним - з 11,4% в поточному році до 10,9% до кінця 2016 року, однак ця тенденція сприятиме зміцненню довіри споживачів. Зростанню споживчої активності повинно також сприяти поступове відновлення реальних доходів населення, які в 2015 році збільшаться на 1%, а роком пізніше - на 1,4%.

Реклама:

Експерти EY прогнозують повільне відновлення економіки у Франції, Італії та Греції. Перспективи економічного зростання Греції та Кіпру здаються особливо сумнівними, враховуючи підвищену чутливість економіки цих країн до негативних впливів як ззовні, так і всередині країни. Аналогічна ситуація спостерігається в Фінляндії та Італії.

Як результат - завдяки різкому скороченню питомих витрат на оплату праці та амбітним реформам у сфері трудових відносин Португалії, Ірландії та Іспанії вдалося збільшити свою частку в загальноєвропейському експорті, випередивши Італію та Францію.

 

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!