"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новий генплан Києва обійдеться в 20 мільйонів

Понеділок, 27 жовтня 2014, 15:41

Згідно з висновками державної експертизи, вартість розробки нового генерального плану Києва складає 20 мільйонів гривень, з яких майже 16,5 мільйона гривень вже профінансовано.

Про це в ході обговорення нового генплану в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства повідомив начальник комунальної організації "Інститут генерального плану Києва" Сергій Броневицький, передає УНІАН.

"Згідно з висновками державної експертизи, вартість розробки генерального плану становить 20 млн гривень. На сьогоднішній день за 6 років профінансовано 16,4 млн гривень. Це враховуючи вартість робіт підрядних і субпідрядних організацій", - сказав Броневицький.

При цьому він зазначив, що розробка попереднього генплану коштувала 7,3 млн гривень.

Реклама:

"У порівнянні скажу, що попередній генплан коштував в цінах 2007 року 7,3 млн гривень - це в перекладі на сьогоднішні гроші близько 50 млн гривень", - додав Броневицький.

У свою чергу головний архітектор Києва Сергій Целовальник, також присутній на обговоренні, підкреслив, що розробка нового генплану столиці практично завершена.

"Розробка нового генплану практично завершена. Генплан пройшов громадські слухання, експертизу та отримав позитивні експертні звіти", - заявив Целовальник.

Як повідомлялося, наприкінці серпня 2013 року архітектурно-містобудівна рада столиці підтримала і рекомендувала передати на експертизу проект генерального плану Києва.

Проектом нового генплану Києва передбачається реалізація проектів загальною вартістю близько 500 млрд гривень на найближчі 15-20 років

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!