"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МОЗ скупилось на 84 мільйони

Понеділок, 27 жовтня 2014, 11:02

Міністерство охорони здоров’я за результатами тендерів уклало низку угод на постачання лікарських препаратів та устаткування на 83,97 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, по деяким позиціям ціни знижено у порівнянні з минулим роком, незважаючи на введення ПДВ 7% та 60% подорожчання долара.

Наприклад, у ТОВ "Неокард" придбано однокамерні частотно-адаптовані ШВРС з можливістю автоматичного регулювання амплітуди при шлуночковому ритмоведенні (SSIR) по 9,8 тисяч гривень за штуку, тоді як минулого їх купували у ТОВ "Амаркорд" по 12,6 тисяч гривень.

Реклама:

Двокамерні ШВРС з режимом (DDDR) придбано у "Неокарду" по 15,6 тисяч гривень, тоді як минулого року їх купували у цієї ж фірми по 25 тисяч грн.

Разом з тим по окремим позиціям ціни виросли, пише видання.

У "Фармадісу" придабно Альтеплазу по 6,206 тисяч гривень, а минулого року цей препарат купували у "Ганзи" по 4,8 тисяч гривень, тобто подорожчання склало 30%. Ще більше подорожчала Лародіназа, яку зараз купили у "Людмили-фарм" по 13,426 тисяч гривень, а минулого року купували у цієї ж фірми по 8,789 тисяч гривень, тобто подорожчання склало понад 50%.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Олег Мусій заявляв, що корупційна складова у попередніх закупівлях ліків становила понад 40%.

Як відомо, 20 жовтня Міністерство охорони здоров’я за результатами тендерів уклало низку угод на постачання лікарських препаратів на суму 214,92 мільйона гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: