Співзасновник Microsoft пожертвує 100 мільйонів на боротьбу з Ебола

Субота, 25 жовтня 2014, 13:07

Співзасновник Microsoft Пол Аллен направить принаймні 100 мільйонів доларів на боротьбу з лихоманкою Ебола.

Про це він заявив на своїй сторінці в Twitter, пише "Лента.ру".

Гроші будуть передані Медичній школі при Массачусетському університеті, пише The New York Times.

Видання повідомляє, що кошти підуть на навчання, оплату платні медичних працівників та лабораторне обладнання в Ліберії. Частково гроші також отримає Всесвітня організація охорони здоров'я.

Реклама:

Раніше співзасновник найбільшого виробника ПО і мільярдер Аллен, який зараз займається інвестиціями і благодійністю, заявляв, що направить дев'ять мільйонів доларів фонду при Центрах з контролю і профілактики захворювань США.

Аллен також володіє сімейним благодійним фондом Paul G. Allen Family Foundation, який запустив спеціальний сайт Tackle Ebola.

Він являє собою краундфандінговий майданчик, де люди можуть пожертвувати свої кошти на певні проекти, спрямовані на боротьбу з вірусом.

Так, кожен користувач може допомогти профінансувати встановлення шести тисяч станцій для миття рук або покупку ліжок для пацієнтів в лікарнях в регіонах, де бушує епідемія.

Іншим відомим IT-підприємцем, які пожертвували на боротьбу з Ебола свої кошти, став гендиректор соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг. Разом зі своєю дружиною Присциллою він відправив 25 мільйонів доларів фонду при Центрах з контролю і профілактики захворювань США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: