Україна 5-6 листопада порушить питання в СОТ про заборону Россiльгоспнагляду

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 14:32

Україна має намiр порушити питання щодо обмеження Росiєю постачання українських продуктiв на засiданнi комiтету Свiтової органiзацiї торгiвлi з технiчних бар'єрiв у торгiвлi 5-6 листопада.

Про це повiдомило джерело в урядi, передає "Iнтерфакс-Україна".

"Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi звернулася до Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства з проханням надати iнформацiю про порушення з боку Росiї правил СОТ у двостороннiй торгiвлi з Україною", - повiдомило джерело.

За його словами, МЕРТ запропонувало надати iнформацiю про обмеження постачання не лише продукцiї рослинництва, а й за iншими видами харчових продуктiв, зокрема, сирами, кондитерськими виробами тощо.

Реклама:

Зазначенi данi українська сторона має намiр оприлюднити на засiданнi комiтету СОТ з технiчних бар'єрiв у торгiвлi на початку листопада.

Як повiдомлялося, в четвер, 23 жовтня, Мiнагропрод заявив, що Україна звернеться до СОТ щодо введеної Россiльгоспнаглядом iз 22 жовтня заборони на постачання i транзит рослинної продукцiї з України в Росiю.

Россiльгоспнагляд iз 22 жовтня ввiв тимчасове обмеження на постачання з України, зокрема транзитом через її територiю, всiх видiв пiднаглядної рослинної продукцiї.

Iз 28 липня Росiя обмежила ввезення молока та молочної продукцiї з України. З 27 липня введено заборону на постачання української сокової продукцiї, з 29 липня - консервованої плодоовочевої продукцiї та рибних консервiв, iз 5 вересня - кондитерських виробiв.

Також дiє обмеження на постачання м'ясної продукцiї для низки українських пiдприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: