Відтік капіталу з фондового ринку РФ продовжується

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 12:43

Відтік капіталу з фондів, що вкладають кошти в російський фондовий ринок, становив з 16 по 22 жовтня порядку 139 мільйонів доларів проти відтоку в розмірі 62 мільйонів доларів тижнем раніше.

Про це повідомляє Emerging Portfolio Fund Research, передають "Вести.ru".

В огляді Sberbank Investment Research відзначено, що відтік капіталу з російських фондів триває третій тиждень поспіль. За останній рік російські фонди втратили 4,4% коштів під управлінням (2,7 млрд доларів), з них з початку року - 1,3 млрд доларів.

Серед країн БРІКС тільки фонди Бразилії змогли залучити кошти - 225,4 млн доларів. Відтік капіталу з фондів Китаю скоротився до 915 млн доларів проти відтоку в розмірі 1,6 млрд доларів тижнем раніше. В цілому виведення капіталу з ринків, що розвиваються триває.

Реклама:

Що стосується відтоку капіталу з Росії, то за дев'ять місяців 2014 року він становив 85,2 млрд доларів, що в 1,9 разу більше показника у січні-вересні 2013 року.

Банк Росії очікує, що відтік капіталу за підсумками року становитиме приблизно 90 млрд доларів, але допускає, що цифра може бути більше. Офіційний прогноз Мінекономрозвитку щодо відтоку капіталу на 2014 рік - 100 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!