Захарченко закликав жителів "ДНР" не платити за ЖКГ і по кредитах

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 12:09

Лідер невизнаної ДНР Олександр Захарченко закликав жителів самопроголошеної "республіки" не виплачувати кредити в українські банки і не повертати борги за послуги ЖКГ.

Про це повідомляє "РИА Новости".

За його словами, борги за послуги ЖКГ будуть списані. "Ці борги будуть списані, тому що люди, які перебували в зоні бойових дій, тобто всі ми, не отримували пенсію. Якщо ви не отримували пенсію, значить, ви не можете виплачувати ті ж самі комунальні послуги", - заявив лідер невизнаної республіки.

За його словами, зараз ДНР запускає власну систему збору платежів.

Реклама:

"Коли будуть створені ці рахунки, буде створено міністерство - тоді будете платити. І приходитиме в нашу казну, ДНР. Все, що стосується казни України - забудьте. Пробачте їм ці борги", - закликав Захарченко.

Що стосується кредитів українським банкам, то прем'єр-міністр самопроголошеної ДНР також запропонував жителям Донбасу не повертати борги, посилаючись на форс-мажор.

"У будь-якому договорі кредитування є такий пункт, як форс-мажор. Наприклад, ведення військових дій. На території України, на нашій же землі, ними ж оголошена антитерористична операція, яка потрапляє під ведення бойових дій. За договором кредитування людина, яка взяла кредит, може припинити виплати до зняття воєнного стану", - пояснив Захарченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: