Залізниця роздала 22 мільйони на надкоштовні вікна

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 11:00

ДП "Одеська залізниця" 15 жовтня за результатами тендеру уклало угоди на постачання запчастин на загальну суму 22,01 мільйона гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Замовлено комплекти вікон, дверей, меблів і перегородок для вагонів, також системи опалення, сигналізації, тощо. При цьому ціни на окремі найменування не повідомляються.

Наприклад, залізниця придбала чотири комплекти вагонних вікон по 161 тисяч гривень. До складу комплекту входить 20 вікон п’яти типів та загартоване скло. Середня вартість одного предмету з цього комплекту становить понад 6 тисяч гривень.

Реклама:

При цьому розмір найбільшого вікна становить менше 1 кв м. Для порівняння, металопластикові вікна для квартир коштують близько 1 тисяч гривень за кв м з урахуванням вартості монтажу, підвіконня, жалюзі, тощо.

Із вказаної суми 19,24 млн гривень отримає ПАТ "Юнікон". У 2010 році до складу засновників цієї компанії увійшла Тетяна Дубина - дружина Олега Дубини, який очолював "Нафтогаз України" в останньому уряді Юлії Тимошенко. Хто наразі є акціонерами ПАТ - невідомо, оскільки на SMIDA вони зазначені як чотири фізичні особи без розкриття імен.

Єдиним конкурентом стало запорізьке ТОВ "НВП "Ріст" (власник "Вільнянського машинобудівного заводу") Любові Паронової і Костянтина Лебідя. Паронова є депутатом Вільнянської міськради від Партії регіонів, Лебідь - Вільнянської районної ради, також від ПР.

Ще 2,77 млн гривень отримає ТОВ "НТП "Трансінвест". Фірма була заснована влітку цього року: компанію зареєстрували 24 липня у Києві, в статутний капітал планують закласти 100 тисяч гривень - формувати його закінчать в червні наступного року. Власником і директором записаний Костянтин Вікторович Глоба.

Єдиним конкурентом було ТОВ "ЕК "Зеніт", що належить до групи фірм, пов’язаних з народним депутатом Олександром Єдіним, який також відомий як партнер родини покійного гендиректора "Укрзалізниці" й міністра транспорту Георгія Кірпи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!