"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" вимагатиме скликання зборів "Укртатнафта"

Четвер, 23 жовтня 2014, 11:21

НАК "Нафтогаз України" направила на адресу ПАТ "Укртатнафта" вимогу про скликання зборів акціонерів.

Про це йдеться у повідомленні НАКу.

Згідно із законом "Про акціонерні товариства" таке рішення має прийняти Наглядова рада "Укртатнафти" протягом десяти днів.

Проте до цього часу рішення Наглядової ради ПАТ про скликання зборів не було прийнято.

Реклама:

Відповідно до законодавства, якщо Наглядова рада не прийняла рішення в десятиденний термін, НАК "Нафтогаз України", як акціонер, що володіє більше 10% акцій, має право скликати збори, звернувшись до Нацдепозитарію.

Зважаючи на відсутність відповіді з боку керівництва "Укртатнафти", "Нафтогаз" розпочав підготовку звернення до Нацдепозитарію.

Нагадаємо, що 14 жовтня 2014 р. не відбулися збори акціонерів ПАТ "Укртатнафта" через відсутність кворуму. Питанням порядку денного зборів було обрання членів Наглядової ради та Ревізійної комісії ПАТ "Укртатнафта".

Як повідомлялося, на запланованих 15 вересня зборах "Укртатнафти"акціонери планували розглянути питання розподілу прибутку за 2010-2013 роки. Кадрові питання також входили до порядку денного цих зборів.

ПАТ "Укртатнафта" - найбільша нафтопереробна компанія України, державна частка "Нафтогазу" в статутному капіталі якої становить 43,054% акцій. Іншим найбільшим акціонером "Укртатнафти" є структури, що входять до групи "Приват".

Останні збори акціонерів ПАТ "Укртатнафта" відбулися у липні 2010 року.

За результатами зборів було обрано нинішній склад наглядової ради підприємства та прийнято рішення щодо переводу випуску акцій підприємства з документарної в бездокументарну форму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: