"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ платитиме компенсації за солдат, які зникли безвісти на навчаннях

Четвер, 23 жовтня 2014, 09:27

Російський президент Володимир Путін підписав закон про компенсації рідним військовослужбовців, які зникли безвісти на військових навчаннях.

Про це пише ВВС.

Поправки внесуть в закон "Про грошове забезпечення військовослужбовців та надання їм окремих виплат". Раніше він передбачав виплати лише родичам солдатів, які загинули під час зборів.

Поправки до закону наберуть чинності з 1 січня 2016 року.

Реклама:

Категорії військових, сім'ї яких зможуть розраховувати на підтримку, визначатиме російський уряд.

Раніше в українських і деяких російських ЗМІ з'являлися повідомлення про те, що російські солдати, яких відправили на навчання в Ростовську область, врешті-решт опинилися на Донбасі.

Крім того, ЗМІ писали, що в кількох російських регіонах пройшли закриті похорони десантників, які загинули за нез'ясованих обставин.

Росія не визнає участі своїх військових у конфлікті на Донбасі.

Наприкінці серпня Служба безпеки України повідомила, що неподалік від кордону з Росією було затримано 10 російських десантників з документами та зброєю.

Джерела в російському міністерстві оборони тоді заявили, що військові потрапили туди "випадково через необладнану і немарковану ділянку" кордону. Те саме пізніше повторив російський президент.

Самі затримані розповіли, що прибули на навчання в Ростовську область, а вже наступного дня опинилися в Україні.

У серпні в Костромі сім'ї військовослужбовців 98-ї гвардійської Свірської повітряно-десантної дивізії пікетували будівлю військової частини.

За словами протестувальників, їхні чоловіки і сини поїхали на навчання в Ростовську область, але понад тиждень не виходять на зв'язок.

На початку вересня Союз комітетів солдатських матерів звернувся в міністерство оборони Росії з проханням уточнити, де перебувають дев'ять військовослужбовців, з якими втратили зв'язок родичі.

Пізніше відомство повідомило, що зниклі військові знайшлися.

На наступний запит Солдатських матерів з приводу російських військових, яких, імовірно, послали в Україну, відомство відповіло, що подібні припущення - "домисли", засновані на інформації "прозахідних" ЗМІ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: