"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Словаччина скоротить закупівлю російського газу - SPP

Четвер, 23 жовтня 2014, 09:09

З наступного року словацька компанія SPP планує скоротити закупівлю газу у Росії на 10-15%.

Про це повідомляє керівник цієї компанії Штефан Шабік, пише "Радіо Свобода".

Як повідомляють чеські ЗМІ, йдеться і про зниження ціни на газ. Словаччина хоче платити за російське паливо менше, наголосив Штефан Шабік.

"Ми ведемо переговори про об’єм поставок на наступний рік і про ціну газу. Ми не хочемо збільшувати об’єм. Словаччина вже провела низку заходів, щоб зменшити постачання газу з Росії", - сказав Шабік.

Реклама:

Переговори з російським "Газпромом" щодо скорочення постачання газу Словаччина веде вже два місяці. З "Газпромом" "ми маємо довготерміновий контракт до 2028 року. Його складовою є і перегляд умов кожних два роки", -  наголосив Штефан Шабік.

Словацька газова компанія SPP неодноразово заявляла, що упродовж останнього часу постачання газу з Росії до Словаччини скоротилось практично вдвічі. Російська сторона пояснює це необхідністю закачувати газ у свої підземні сховища для опалювального сезону.

Нагадаємо, глава компанії Eustream, оператора газотранспортної системи Словаччини, Томаш Маресек заявив раніше, що Словаччина розгляне можливість збільшення обсягів реверсу природного газу до України.

Як відомо, 2 вересня близько 13.45 офіційно було відкрито газогон "Вояни-Ужгород", який транспортуватиме газ зі Словаччини до України.

Раніше повідомлялося, що поставки природного газу в Україну зі Словаччини 20 жовтня досягли рекордного значення у 27,6 млн кубометрів на добу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: