"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укргазбанк", позичивши Курченку 34 мільйони, повернув собі лише два. Скрапленим газом

Середа, 22 жовтня 2014, 17:51

Суд стягнув з ТОВ "Інформтрест-Консалтінг" 207,91 т скрапленого газу на користь "Укргазбанку" в рахунок погашення заборгованості фірми "Кванта Коста" по кредиту у розмірі 34,52 млн гривень.

Про це свідчить рішення Господарського суду Київської області від 7 жовтня, передають "Наші гроші".

ТОВ "Кванта Коста" у лютому 2011 року взяла в держбанку кредит на суму 30 млн гривень під 22% річних.

Станом на 10 червня цього року сума заборгованості фірми за цим кредитом становила понад 34 млн гривень, з яких борг по самому кредиту - 29,99 млн гривень.

Реклама:

Поручителем по цьому договору стало ТОВ "Інформтрест-Консалтінг", яке передало в заставу банку 207,91 тонну скрапленого газу заставною вартістю 1,81 млн гривень. Цей газ "Інформтрест-Консалтінг" купив у ТОВ "Мульті-Аква".

В рахунок погашення заборгованості фірми "Кванта Коста" по кредиту суд стягнув на користь банку заставлений скраплений газ.

Він зберігається на газонаповнювальній станції у Харкові, на вул. Біологічна, 6; у Херсонській області у м. Нова Каховка, вул. Індустріальна, 1; а також у Запорізькій області у с. Луговка, вул. Польова, 1. Цей газ буде проданий на прилюдних торгах.

Фірми "Кванта Коста", "Інформтрест-Консалтінг" і "Мульті-Аква" зареєстровані у Сімферополі на мешканців Харкова і Харківської області.

Так, засновником і директором ТОВ "Кванта Коста" є Дмитро Устименко з м. Дергачі (Харківська обл.), ТОВ "Інформтрест-Консалтінг" - Костянтин Лабзов з Харкова і ТОВ "Мульті-Аква" - Володимир Хорошилов з Харкова.

Як відомо, багато номінальних директорів і засновників фірм з орбіти Курченка походять саме з Харківщини. При цьому такі директори за те, що на них оформлювали фірми, отримували всього 100 доларів.

ТОВ "Інформтрест-Консалтінг" зареєстроване у Сімферополі на вул. Монтажній, 5. За цією ж адресою було прописане ТОВ "Домострой" з орбіти Курченка, яке вже ліквідоване.

А фірма "Кванта Коста" складала компанію на тендері із закупівлі зрідженого газу "Криворіжгазом" фірмі "Нео-синтезгаз", яка у тендерній документації вказувала той же номер телефона, що і ТОВ "Кіровоградгаз-2000" з групи Курченка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: