"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Путіна сподіваються, що газовий контракт-2009 буде діяти ще кілька років

Середа, 22 жовтня 2014, 13:37

Глава Міненерго РФ Олександр Новак очікує рішення Стокгольмського арбітражу щодо газу через кілька років, до цього має діяти контракт від 2009 року. 

Про це міністр енергетики РФ Олександр Новак сказав на прес-конференції в Москві, передає "УНІАН".

"Наразі не призначено дату розгляду, тому ми не можемо сказати, коли буде рішення. З практики, ми знаємо, що такі розслідування затягуються не на один рік", - сказав Новак. 

"Ми виходимо з того, що це процес паралельний - до рішення арбітражного суду ніхто не скасовував дії існуючих контрактів, підписаних у 2009 році. Ця два контракти на поставку газу і транзит з періодом дії на 10 років. До рішення арбітражного суду живемо в рамках правого поля чинного контракту", - додав Новак. 

Реклама:

Як повідомлялося, раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що ціна на російський газ для України узгоджена на 5 місяців у розмірі 385 доларів за тис. кубометрів, про "літні" ціні не йдеться. 

За результатами тристоронніх переговорів Україна-Росія-ЄС у вівторок у Брюсселі,російська сторона готова закріпити знижку в розмірі 100 дол. і встановити ціну на газ у розмірі 385 доларів за тисячу кубометрів урядовою постановою. 

Разом з тим, український міністр Юрій Продан наполягає на тому, щоб була підписана не міжурядова угода, а "юридично зобов'язуючий документ". 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!