У Криму заборонили продаж алкоголю в нічний час

Середа, 22 жовтня 2014, 13:27

Депутати Державної ради Криму обмежили час роздрібного продажу алкоголю на території півострова.

Відповідний закон у другому і остаточному читанні прийняв регіональний парламент, пише "ТАСС".

Тепер продавати спиртні напої можна буде тільки з 10.00 до 23.00 за московським часом.

Закон вступить в силу після закінчення 10 днів з дня його офіційного опублікування.

Реклама:

У квітні цього року тоді ще т.в.о. голови самопроголошеної республіки Сергій Аксьонов повідомив, що заборона на продаж алкоголю в нічний час почне діяти в Криму з 1 січня 2015 року.

"У нас перехідний період, тому поки ще вночі можуть пити. Громадяни відчувають високий патріотичний підйом, кількість злочинів зменшилася в 2,5 разу, тому ми навіть не бачимо необхідності різко обмежувати споживання алкоголю. Нехай п'ють на радощах", - сказав він.

Новий закон накладає і територіальні обмеження на продаж алкоголю. Таку продукцію забороняється реалізовувати в місцях проведення спортивних заходів, а також в дитячих і спортивних магазинах.

Повноваженнями з видачі ліцензій на роздрібну реалізацію алкогольної продукції в Криму, згідно з новим законом, наділений спеціально створений виконавчий орган держвлади.

Крім цього, до його повноважень належать ведення державної реєстрації виданих ліцензій, здійснення ліцензійного контролю за роздрібним продажем алкоголю, а також прийом декларацій про обсяг роздрібного продажу спиртовмісної продукції.

Не стосується новий закон про регулювання алкогольного ринку лише тих жителів Криму, хто виробляє продукцію, що містить етиловий спирт, без мети збуту і виключно для особистого вживання.

Також під дію закону не підпадають спиртовмісні аерозолі, лікарські препарати, виставкові зразки, а також алкоголь, ввезений для потреб диппредставництв, консульств і міжурядових організацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: