Ціни на нафту тримаються вище позначки 86 доларів

Середа, 22 жовтня 2014, 09:40

22 жовтня ціни на нафту Brent тримаються вище позначки 86 долара за барель на тлі повернення на ринок покупців після падіння цін до чотирирічного мінімуму.

Про це передає Reuters.

Так, ф'ючерси на Brent вже подорожчали на 0,08 до 86,3 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,01 до 82,50 долара за барель. Минулого тижня Brent подешевшала до мінімальної з 2010 року позначки 82,6 долара.

Як відзначають експерти, котирування Brent відновлюються, і, враховуючи істотне зниження цін, зараз хороша можливість для покупок.

Реклама:

Експерти не очікують нового різкого падіння цін, тому що хоча економічна активність слабка, особливо в Європі, вона росте в Азії, і попит на нафту може підвищитися через три-чотири тижні, коли закінчиться профілактика на американських НПЗ.

Розрахункове споживання нафти в Китаї у вересні зросло на 6,2 відсотка порівняно з серпнем - до семимісячного піку за рахунок підвищення нафтопереробки.

Запаси нафти в США виросли на 1,2 мільйона барелів минулого тижня, за даними Американського інституту нафти (API), при прогнозі підвищення на 2,7 мільйона барелів.

Аналітики Standard Chartered Bank прогнозують надлишок нафти на ринку в першому кварталі 2015 року і вважають, що ОПЕК доведеться знизити видобуток.

Деякі учасники організації, наприклад, Лівія, Іран, закликають до скорочення видобутку, щоб підтримати ціни, але Саудівська Аравія і Кувейт не планують знижувати виробництво.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!