У "Метінвеста" складнощі з залученням позик через ситуацію на сході

Вівторок, 21 жовтня 2014, 19:01

Група "Метінвест" констатує складнощі в залученні позик у зв'язку з напруженою ситуацією на сході України.

Про це сказав генеральний директор групи Юрій Риженков, коментуючи фінансові результати "Метінвесту" за 1 півріччя 2014 року, передають "Українські новини".

З його слів, 1 півріччя 2014 року було досить успішним для "Метінвесту" з погляду бізнесу.

На ММК ім. Ілліча на повну потужність працювала установка з вдмухування пиловугільного палива й відремонтований конвертер №3, на Єнакіївському металургійному заводі після капітального ремонту запрацювала доменна піч №5.

Реклама:

За підсумками 6 місяців група збільшила чистий прибуток і нагромадила досить великий резерв, що повинен був дозволити продовжити впевнено працювати в 2 півріччі.

При цьому Риженков зазначив, що наприкінці 1 півріччя в регіонах присутності "Метінвесту" на південному сході України почалися активні бойові дії.

"Кілька наших заводів у Донецькій області були змушені припинити свою роботу. Зупинилися Єнакіївський метзавод, його макіївська філія, Авдіївський КХЗ і Харцизький трубний завод. У результаті проблеми з поставками сировини почалися й у інших підприємств групи", - зазначив Риженков.

"Напружена ситуація в регіоні неминуче позначилася на фінансовому стані групи. Серйозно ускладнилося одержання позик на ринках боргового капіталу: одержати нові кредити або рефінансувати існуючі стало практично неможливо", - додав він.

Проте, за його словами, незважаючи на складну обстановку, "Метінвест" продовжував виконувати всі взяті на себе фінансові зобов'язання.

"Сьогодні ми намагаємося знову запустити наші заводи й використовувати запас міцності, накопичений у першому півріччі, для підтримки людей - наших співробітників і жителів регіонів присутності. Незважаючи на те, що деякі з наших підприємств дотепер простоюють, ми не скорочуємо працівників і продовжуємо виплачувати їм усім заробітну плату. Більше того, протягом року Метінвест двічі підвищував її розмір", - сказав Риженков.

З його слів, не зупиняє група й соціальні інвестиції в містах присутності.

Як повідомлялолося, "Метінвест" констатує зниження виторгу групи в Україні в січні-червні 2014 року на 19%, або на 343 млн доларів до 1 455 млн доларів порівняно з аналогічним періодом минулого року у зв'язку зі зменшенням обсягу ринку.

2013 рік група "Метінвест" закінчила із чистим прибутком 392 млн доларів, виторг компанії збільшився на 1,89%, або на 238 млн доларів до 12 807 млн доларів порівняно з 2012 роком.

Основними акціонерами Metinvest B.V. є група SCM (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%), які беруть участь в управлінні компанією на партнерських началах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: