"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" хоче використовувати безпілотники для охорони газопроводів

Вівторок, 21 жовтня 2014, 16:02

НАК "Нафтогаз України" вивчає питання використання безпiлотникiв для охорони газопроводів.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Як зазначається, в понеділок, 20 жовтня, у приміщенні НАК "Нафтогаз України" відбулася зустріч з фахівцями провідних підприємств авіакосмічної галузі. Учасники зустрічі презентували практичні можливості дистанційного зондування землі з космосу та з безпілотних і пілотованих літальних апаратів.

"Запропоновані технології дозволять забезпечити надійну охорону лінійної частини та об’єктів магістрального трубопровідного транспорту, а також допомогу у пошуку і геологічній розвідці нових родовищ вуглеводнів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У прес-службі повідомили, що магістральні нафто- та газопроводи є стратегічно важливими для економіки і безпеки держави, і, відповідно до класифікації міжнародних іститутів, поряд з енергетичними та транспортними магістральними мережами належать до об’єктів критичної інфраструктури та підлягають першочерговому захисту та охороні.

"На сьогодні у забезпеченні охорони лінійної частини та стаціонарних об’єктів магістральних газо- і нафтопроводів задіяно тисячі охоронців, щоденно сотні мобільних екіпажів здійснюють патрулювання трубопроводів. В умовах загострення збройного конфлікту на сході України захист магістральної інфраструктури набуває першочергового значення", - повідомляє прес-служба.

Також зазначається, що використання сучасних технологій у сфері охорони об’єктів магістрального трубопровідного транспорту дозволить в режимі реального часу отримувати інформацію про стан трубопроводів та вчасно реагувати на виявлені факти кримінальних проявів на об’єктах газотранспортної системи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!