"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд зобов'язав банк Фірташа виплатити Держіпотеці більше 200 мільйонів

Вівторок, 21 жовтня 2014, 10:58

Київський апеляційний госпсуд залишив без зміни рішення Госпсуду Києва, яке зобов’язало відповідача - ПАТ "Надра" сплатити на користь Держіпотечної установи 228,1 мільйона гривень відсотків за кредитним договором.

Про це йдеться у повідомленні Держіпотеки.

Як зазначається, відповідне рішення суд виніс 15 жовтня 2014 року.

Нагадаємо, що прокуратура Києва в інтересах ДІУ звернулася до Господарського суду столиці з позовом про стягнення з банку відсотків, встановлених кредитним договором, сума яких складає 228,1 мільйона гривень. У постанові суду першої інстанції зазначалося, що рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Реклама:

Таким чином, за результатами засідання Київського апеляційного господарського суду, рішення суду першої інстанції, прийняте 1 серпня поточного року набрало своєї законної сили.

Банк "Надра" заснований у 1993 році. Найбільшим його акціонером на 1 жовтня 2014 року є компанія Centragas Holding AG (89,9659%), афілійована з Group DF, яка належить Дмитру Фірташу.

Згідно з даними НБУ, банк "Надра" станом на 1 липня 2014 року за розміром загальних активів займає 9 місце (37,109 млрд гривень) серед 173 діючих у країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!