Україна та ЄК узгодили спільну позицію щодо газових переговорів

Понеділок, 20 жовтня 2014, 17:01

Українська сторона та Єврокомісія узгодили спільну позицію щодо газових переговорів з Росією.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

В Києві відбулася зустріч за участі прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, міністра енергетики Юрія Продана та голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва, з одного боку, та єврокомісара з питань енергетики Гюнтера Еттінгера та іншими представниками ЄК - з іншого.

"Сторони погодили спільну позицію щодо наступного раунду тристоронніх перемовин в форматі Україна-Росія-ЄС з питань постачання газу в Україну, який відбудеться завтра в Брюсселі", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Як зазначається, представники ЄК та української сторони дійшли згоди, що результатом переговорів має стати проміжна угода, яка гарантуватиме постачання газу в Україну та стабільність його транзиту в країни ЄС цієї зими.

"Ця угода має містити чіткі гарантії як щодо постачання Газпромом узгоджених обсягів газу в Україну, так і щодо розрахунків Нафтогазу за поставлений газ", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що узгоджена позиція ЄК та України яка передбачає необхідність підписання між Нафтогазом та Газпромом документів, які будуть обов’язковими для виконання обома сторонами та виключатимуть можливість зміни умов в односторонньому порядку будь-якою зі сторін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!