"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лавров: вартість газу для України погоджена на 5 місяців, "літніх" цін немає

Понеділок, 20 жовтня 2014, 16:07

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що ціна на російський газ для України узгоджена на 5 місяців у розмірі 385 доларів за тисячу кубометрів, про "літні" ціни не йдеться.

Про це він сказав у Москві під час своєї відкритої лекції, передає УНІАН.

"Я чув, що нібито узгоджена зимова ціна 385 доларів за тисячу кубометрів, а літня ціна - 320 доларів за тисячу кубометрів. Не знаю про це, не знаю, звідки ці цифри взялися", - сказав Лавров.

За його словами, під час переговорів у Мілані не йшлося про "зимову" і "літню" ціну, а йшлося про найближчі п'ять місяців.

Реклама:

"Так, це зимовий період, але ніхто не використовував в офіційних переговорах в юридичному плані термін "зимовий" період, що припускало б, що буде і "літній" період і буде інша ціна", - сказав він.

"Не вирішено нічого за межами 5 місяців, а до кінця березня узгоджена ціна, що Україна зможе купувати стільки газу, скільки вона захоче", - сказав Лавров.

За його словами, єдине не узгоджене питання в тому, що Україні потрібно півтора-два місяці перебитися, оскільки не вистачає коштів і виникає "касовий розрив" у сумі 1,5 млрд доларів.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що він підтримує умови визначення тимчасової ціни на газ залежно від сезону - 325 доларів за тисячу кубометрів влітку і 385 доларів за тисячу кубометрів взимку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!